Sposób przyrządzenia oraz skład

Gołąbki z mięsem wieprzowym

Skład:Mięso wieprzowe, ryż, kapusta, cebula, olej, przyprawy

Kartacze z mięsem wieprzowym:

Skład:Ziemniaki, mięso wieprzowe, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, cebula, czosnek,sól,przypraw.

Pierogi Leniwe:

Skład:Ziemniaki, twaróg, mąka pszenna, sól, cukier.

Kluski Śląskie:

Skład:Ziemniaki, mąka pszenna, mąka ziemniaczana,sól

Kopytka:

Skład:Ziemniaki, mąka pszenna, mąka ziemniaczana,sól

Kopytka ze szpinakiem:

Skład:Ziemniaki, szpinak, mąka pszenna, mąka ziemniaczana,czosnek, sól

Uszka z mięsem:

Skład:Mąka pszenna, mięso wieprzowe,cebula, olej,czosnek,przyprawy

Uszka z pieczarką:

Skład:Mąka pszenna, pieczarki, cebula, olej, przyprawy

Babka ziemniaczana:

Skład:Ziemniaki, mleko, kiełbasa, boczek, sól, pieprz.

Pyzy ziemniaczane bez mięsa:

Skład:Ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, sól.

Naleśniki z jabłkiem:

Skład:Mąka pszenna, mleko, jajko, sól, jabłka, cukier.

Naleśniki z twarogiem:

Skład:Mąka pszenna, jajka, mleko, sól, twaróg, cukier.

Naleśniki z twarogiem i truskawkami:

Skład:Mąka pszenna, mleko, jajko, sól, twaróg, cukier, truskawki.

Naleśniki ze szpinakiem:

Skład:Mąka pszenna, mleko, jajka, sól, twaróg, szpinak,czosnek

Knedle z truskawką:

Skład:Ziemniaki, mąka pszenna, sól, cukier, truskawki.

Knedle z twarogiem:

Skład:Ziemniaki, mąka pszenna, sól, cukier, twaróg.

Knedle z mięsem:

Skład:Ziemniaki, mąka pszenna, sól, pieprz, mięso wieprzowe.

Pierogi z mięsem wieprzowym i kaszą gryczaną:

Skład:Mąka pszenna, mięso wieprzowe, kasza gryczana, bułka tarta, cebula, sól, przyprawy

Pierogi z twarogiem:

Skład:Mąka pszenna, twaróg półtłusty, kasza manna, cukier, sól, aromat.

Pierogi Mazurskie z Grzybami i Kaszą Jęczmienną:

Skład:Mąka pszenna, pieczarka, kasza jęczmienna, cebula, sól, przyprawy

Pierogi Ruskie:

Skład:Mąka pszenna, ziemniaki, twaróg chudy, cebula, sól,przyprawy

Pierogi ze Szpinakiem i Twarogiem:

Skład:Mąka pszenna, ziemniaki, twaróg chudy, szpinak, cebula, czosnek,sól,przyprawy

Pierogi Wiejskie z Ziemniakami i Mięsem Wieprzowym:

Skład:Mąka pszenna, ziemniaki, mięso wieprzowe, cebula, sól, przyprawy

Pierogi z Mięsem Wieprzowym:

Skład:Mąka pszenna, mięso wieprzowe, cebula, sól, przyprawy

Pierogi z Kapustą i Grzybami:

Skład:Mąka pszenna, kapusta kiszona, pieczarka, cebula, sól,przyprawy, cukier.

Pierogi z Truskawką:

Skład:Mąka pszenna, truskawka,cukier, sól,

Pierogi z Jabłkiem:

Skład:Mąka pszenna, jabłko, cukier, sól

Pierożek z Warmii:

Skład:Mąka pszenna, pieczarka, mleko, cebula, ser żółty, papryka, drożdże, sól, olej, przyprawy

Krokiety z kapustą i grzybami:

Skład:Mąka pszenna, kapusta kiszona, pieczarka, mleko, bułka tarta, mąka ziemniaczana, proszek jajeczny, cukier, proszek do pieczenia, olej, przyprawy
sposób przyrządzenia:

Krokiety z mięsem:

Skład:Mąka pszenna, mięso wieprzowe, mleko, bułka tarta, mąka ziemniaczana, proszek jajeczny, cukier, proszek do pieczenia, olej, przyprawy

Krokiety pieczarkami:

Skład:Mąka pszenna, pieczarka, mleko, bułka tarta, mąka ziemniaczana, proszek jajeczny, cukier, proszek do pieczenia, olej, przyprawy

Sposób przygotowania:


Pierogi, knedle i pyzy:

Produkt jest ugotowany, należy wrzucić porcję na wrzącą wodę i po wypłynięciu gotować około 3 minut

Kopytka:

Produkt jest ugotowany, należy wrzucić porcję na wrzącą wodę i po wypłynięciu gotować około 2 minuty.

Krokiety:

Produkt jest gotowy, należy odgrzać go w piekarniku lub na patelni przez około 3 minuty.

Naleśniki:

Naleśniki położyć na patelnie polaną tłuszczem i podsmażyć.

Babka ziemniaczana:

Babkę podgrzać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 5 minut.